top of page

Æresmedlemmer i foreningen

På generalforsamlingen i Bergen 10. mars 2017 ble foreningens første æresmedlemmer utnevnt.

På Generalforsamling 4. mars 2016 ble det vedtatt lovendring om æresmedlemskap med følgende ordlyd:

«Medlem som over tid har vist en særlig fortjenestefull innsats for foreningen, og/eller dykkehistorien, kan utnevnes til æresmedlem. I helt spesielle tilfeller kan det også utnevnes æresmedlemmer som ikke er medlem av foreningen. Etter innstilling fra styret utnevnes æresmedlemmer på ordinær generalforsamling ved stemmegivning basert på alminnelig flertall. Æresmedlemmer betaler ikke årskontingent. Æresmedlemskap gjelder for livstid».

Stolte, nye æresmedlemmer Vidar Fondevik (til venstre) og Bjørn W. Kahrs

Følgende medlemmer ble utnevnt som æresmedlemmer:

1.Arne Johan Arntzen

Initiativtager til etablering av foreningen, medlem siden oppstart og varamedlem i det første styret. Nedlagt stor innsats for foreningen, bl.a. i forbindelse med bygging av foreningens dykkerklokkereplica.

Kandidaten har gjennom hele sitt yrkesaktive liv bidratt til dykkehistorien, tidligere gjennom ulike verv og stillinger (sjef Marinens Dykker- og Froskemannsskole, utviklet norske dykke- og behandlingstabeller, sekretær i bransjeforeningen, NBU, mm). Han var også en pioner innenfor sportsdykking i Norge.

2.Bjørn W. Kahrs

Foreningens første sekretær og har siden nedlagt et betydelig arbeid for foreningen gjennom ulike styreverv (også formann) og generell innsats for å ivareta dykkehistorien i Norge, både som forfatter av dykkehistorisk materiale, foredragsholder og spesielt samling, ivaretaking og registrering av foreningens dykkehistoriske gjenstander.

3.Vidar Fondevik

Initiativtager til etablering av foreningen, og foreningens første formann. Har vært redaktør av Dykkenytt. Forfatter av dykkehistoriske artikler.

Vi gratulerer!

UTVALGT INNLEGG
SISTE INNLEGG
ARKIV
SØK ETTER TAGS
FØLG OSS
  • Facebook Basic Square
bottom of page